De RGA voorziet in het transparant vastleggen en onderhouden van het deskundigheidsniveau van de Gevolmachtigd Agent. Vanuit de overtuiging dat het past bij een verdere professionalisering van het volmachtvak. De erkenningsregeling vertegenwoordigt een beroepsgroep met gemeenschappelijke gedragsregels, integriteit, objectiviteit en zorgvuldigheid.
Alle GA-diplomahouders die in de volmachtbranche werken, kunnen zich aansluiten bij de erkenningsregeling Register Gevolmachtigd Agent (RGA) van de SAR. Vanuit deze registratie, die verplicht is voor NVGA-leden, neemt de RGA deel aan een programma van permanente educatie.
De erkenningsregeling RGA en het programma voor permanente educatie zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen de SAR en de NVGA. De erkenningsregeling RGA staat open voor de hele markt en is niet alleen voorbehouden aan de leden van de NVGA.
De erkenningsregeling RGA voorziet in het transparant vastleggen en onderhouden van deskundigheid. De kwaliteitsnormeringen van de NVGA en de SAR stellen eisen aan de deskundigheid. Er is bewust gekozen voor een zelfreguleringstraject om dit te waarborgen.
In de zomer van 2016 besloot de minister van Financiën de volmachtmodule niet meer op te nemen in het Wft-vakbekwaamheidsbouwwerk. De NVGA heeft vanaf dat moment gewerkt aan een zelfreguleringstraject. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe GA-opleiding in samenwerking met NIBE SVV en de oprichting van een Register Gevolmachtigd Agent van de SAR.